Het team van Diny Neplenbroek

Diny Neplenbroek

Sinds 1999 verzorgt en begeleidt Diny uitvaarten in Amstelveen, Amsterdam, Abcoude, Diemen, Duivendrecht, Rijsenhout, Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk aan de Amstel en omstreken.
Diny werkt op een persoonlijke wijze, vanuit het hart. Met liefde en invoelend vermogen staat zij iedereen graag terzijde.

Esther Geels

Iedere uitvaart die ik mag begeleiden vind ik bijzonder, nooit vanzelfsprekend en nooit hetzelfde.

Van de uitvaart maak ik met de nabestaanden een ‘eigen uitvaart’ die past bij de overledene. Dat doe ik door goed te luisteren naar de wensen, uit te leggen wat de mogelijkheden zijn en ideeën aan te dragen, zodat er bewust vorm gegeven kan worden aan het afscheid.

Vaak krijg ik na de uitvaart te horen dat ik rust bracht in een hectische week, de sfeer goed aanvoel, echt luister en aandacht heb voor de nabestaanden.

Jeroen van Riet

Over mij

In 1973 geboren en getogen te Eindhoven. Voor mijn werk in 2005 naar Utrecht verhuisd en inmiddels kan ik wel stellen dat ik mijn hart aan de Domstad heb verpand. Toch ben ik nog vaak in Eindhoven te vinden. Ik ben dan veelal op bezoek bij mijn broertje Sander, die het Syndroom van Down heeft. Sinds 2012 ben ik zijn curator. Een bijzondere en dankbare taak. Het ontwapenende karakter van Sander heeft mij overtuigd van het belang van open en eerlijk communiceren; altijd, dus ook in werksituaties.

Ik ben  ook in mijn persoonlijk leven vaak geconfronteerd met ingrijpende situaties rond leven en dood. Het heeft ertoe geleid dat ik me waarschijnlijk meer dan wie ook realiseer hoe belangrijk het is nabestaanden te laten voelen dat ze echt worden begrepen; dat er écht naar hen wordt geluisterd, ook naar de woorden die niet worden uitgesproken.

Omdat ik het leven vier, breng ik graag tijd door met de mensen die mij dierbaar zijn. Ik houd van koken en sporten en bezoek graag muziekfestivals.

Ervaring

Voordat ik in 2010 de keuze maak voor de uitvaartbranche, ben ik bijna vijftien jaar actief in commerciële functies in de industrie, als laatste als Manager Sales & Marketing. Sindsdien heb ik als uitvaartverzorger meer dan 800 uitvaarten geregeld en/of uitgevoerd. Ik kan een kleine besloten uitvaart verzorgen, maar heb ook ruime ervaring in het organiseren van meerdere grote uitvaarten gelijktijdig.

Stijl

Open, eerlijk en duidelijk zijn kernwoorden die bij mij en mijn werkwijze passen. Daarnaast ben ik een ontwapenende en betrokken uitvaartverzorger. Want dat is waar het voor mij om draait: “Het gaat om de familie, om de nabestaanden, om hun stijl, om hun keuzes. Het is hun proces. Ik ben aanwezig, maar vooral faciliterend en als ondersteuning. Ik stap pas in het licht als dat noodzakelijk is.”

Ellen Stutje

Het is altijd weer bijzonder om mensen bij te mogen staan bij het afscheid van hun dierbare. Met liefde help ik om een passende invulling te geven aan de uitvaart. Ik luister, reik ideeën aan, ik regel en ontzorg. Ik bied structuur, ook als nabestaanden veel zelf willen doen. Met alle ruimte voor verdriet en een glimlach.

Dat doe ik met hart en ziel, in de volle overtuiging dat een goed afscheid troostrijk is. Wat mij betreft moet elke uitvaart om in te lijsten zijn, zo mooi. Het is immers je laatste herinnering aan een geliefde. Een herinnering die je in je hart wil bewaren, de rest van je leven.